Nina Parrón, acusada d'injúries, declara que es banalitzaren les lleis de violència de gènere

L'acusada ha comparegut als jutjats de la via d'Alemanya amb un grup de suport d'unes cinquanta persones; li demanen 55 mil euros de multa

La directora general d'Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón, s'ha assegut aquest dimarts a la banqueta d'acusats per injúries i calúmnies al president de l'associació de pares separats, Jorge Skibinsky. L'han acompanyada una cinquantena de persones, entre les quals alts càrrecs de Podem, com el vicepresident del Consell, Jesús Jurado, i la regidora de l'Ajuntament de Palma, Aurora Jhardi.

Parrón ha declarat que el seu departament del Consell "vetlla pels drets de les dones" i que denuncià davant la fiscalia Skibinsky, autor d'una carta al director publicada per 'Ultima Hora' i 'Alerta Digital', perquè va considerar que hi "banalitza les lleis i pot ser apologia de delicte".

Els fets que s'investiguen, però, són les declaracions a la premsa que Parrón va fer una vegada presentada la denúncia a les portes de la fiscalia contra el contingut de l'esmentada carta d'Skibinsky. Unes declaracions que el titllaren de fer "apologia de terrorisme masclista" i que, segons el denunciant, suposaren l'aparició de 25 cartells amb la seva cara als carrers de Palma en què es podia llegir: "Jorge Skibinsky, president de l'associació de maltractadors masclistes". Skibinsky assegura que després dels fets va estar tres mesos de baixa mèdica de la seva consulta.

Es demanen 65 mil euros a l'acusada per injúries i calúmnies. Parrón ha contestat a les preguntes del seu advocat que la denúncia davant la fiscalia es va produir per l'allau de peticions que el seu departament va rebre després de la publicació en diversos mitjans de la carta. "Vaig anar amb la presidenta de l'Institut Balear de la Dona a parlar amb el diari 'Ultima Hora' i vaig presentar un escrit a la fiscalia", ha explicat.

Segons el relat del judici, Parron telefonà a Antoni Bennàssar, un advocat contractat en aquell moment per Podem al Parlament, que ha declarat que va parlar amb ella dos minuts a petició del diputat Carlos Saura per fer una "primera consideració jurídica". "Els vaig recomanar que ho posassin en coneixement de la fiscalia més que presentar una denúncia perquè podia constituir un delicte de denúncia falsa", ha dit.

Una de les claus podria ser saber qui va convocar la premsa, a la qual es varen fer les declaracions que inclouen les injúries investigades ara, una pregunta que no ha quedat resolta.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF