Medi Ambient demana col·laboració ciutadana per recuperar polls de virot gros desorientats per la llum

Aquesta espècie, catalogada com a vulnerable, fa els primers vols en aquesta època de l'any

La Conselleria de Medi Ambient ha demanat col·laboració a la ciutadania en la recuperació d'exemplars de polls de virot gros desorientats per la llum. El Govern ha assenyalat que aquesta au marina és una espècie vulnerable que nidifica a més d'una desena d'illots de l'Arxipèlag, especialment al Parc Nacional de Cabrera i a l'illot de Pantaleu, a Sant Elm. 

En aquesta època de l'any, destaca Medi Ambient, els polls comencen a fer els primers vols i és habitual que es desorientin per la llum elèctrica del litoral i acabin a carrers o jardins de l'àmbit urbà, on queden exposats a diversos perills, com ara atropellaments, col·lisió amb edificis, deshidratació o ser presa dels moixos. 

La pesca amb palangre i els moixos acceleren l’extinció del virot petit

És per això que l'Executiu ha creat una campanya en la qual demana col·laboració ciutadana en cas de trobar un poll. Medi Ambient demana, en aquest sentit, recollir el poll de manera segura, amb l'ajuda d'una tela, i anar alerta amb el bec. La Conselleria recalca que s'ha de cridar de manera immediata a l'112 i no donar menjar ni beure a l'exemplar. Mentre arriben els especialistes, es recomana custodiar l'animal en una capsa de cartó amb ventilació. 

Els Agents de Medi Ambient col·locaran cartells informatius aquest cap de setmana a les zones amb més probabilitats de registrar incidències d'aquest tipus i faran inspeccions nocturnes, ha apuntat el Govern.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF