Matas torna als jutjats, aquesta vegada per haver desviat 120.000 euros públics

És la penúltima cita judicial de l'expresident, abans de seure al banc dels acusats pel cas Son Espases

L’expresident del Govern Jaume Matas sortirà aquest dimecres de la presó, on compleix condemna pel cas Nóos, per tornar a trepitjar l’Audiència de Palma. Aquesta vegada seurà al banc dels acusats, segons la Fiscalia Anticorrupció, per haver indicat al director general de Joventut que beneficiàs amb 120.000 euros públics un exregidor de Calvià, Jesús García Oeo, que havia reclamat a Matas aquesta quantitat per la rescissió d’un contracte per explotar albergs juvenils.

El ministeri públic demana cinc anys de presó pels delictes de malversació, prevaricació i falsedat, ja que sosté que l’expresident comunicà a Oeo, a través de terceres persones, que podria cobrar la quantitat que reclamava. D’aquesta manera, l’exregidor hauria convençut el conseller de Joventut perquè elaboràs set factures falses que sumaven 108.000 euros.

Matas afrontarà, així, la seva penúltima cita judicial des de la presó, abans de seure al banc dels acusats per darrera vegada pel cas Son Espases.

Oeo ha estat condemnat en sentència ferma per aquests fets per malversació, prevaricació i falsedat.

Matas està complint condemna pel cas Nóos i està també pendent de sentència de l'anomenat cas Over, que va acabar divendres passat a l'Audiència de Palma.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF