Societat 19/03/2020

La Conselleria d'Educació està oberta que els equips directius no hagin de fer feina als centres

El conseller Martí March es reunirà telemàticament aquest dijous horabaixa amb els sindicats i la comunitat educativa per consensuar les properes mesures

Elena Navarro
2 min
El conseller d'Educació, Martí March

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha assegurat aquest dijous que la Conselleria d'Educació "està oberta" que els directors no hagin d'anar a fer feina a les escoles, un fet que havia denunciat el sindicat STEI perquè considerava que era una mesura "innecessària" i "imprudent". March ha subratllat que "no hem volgut molestar ningú", sinó que "ens semblava positiu que els centres estiguessin oberts". A més, ha sostingut que, com que hi ha un màxim de quatre o cinc persones dins el centre, "no hi ha cap perill de salut" i ha puntualitzat que es fan torns i que, per tant, l'equip directiu només hi està "un parell d'hores al dia".

Així i tot, March ha indicat que totes les mesures es poden reformular i ha anunciat que aquest dijous horabaixa es reunirà telemàticament amb els sindicats i la comunitat educativa (mares i pares i equips directius) per "pactar el que passi amb vista a les pròximes setmanes". El conseller ha expressat la seva voluntat de fer reunions sovint i "arribar a acords" amb els agents implicats.

Respecte de la Selectivitat, el calendari escolar i les avaluacions, el conseller ha reiterat que "queda tot ajornat" i que encara no hi ha cap data concreta acordada. Això sí, ha avançat que ja estan parlant de com s'organitzarà el curs vinent i ho volen fer en coordinació amb la resta de l'Estat.

La Conselleria ha fet una anàlisi de l'efectivitat de l'educació no presencial aquests primers dies i ha arribat a la conclusió que una de les qüestions que cal corregir és l'allau de feina dels nins, que en algunes ocasions no poden assumir. "Hem d'intentar que les activitats siguin adequades a les condicions per dur-les a terme", ha expressat.

D'altra banda, ha assegurat que els centres han actuat amb "rapidesa i efectivitat" perquè tots els alumnes tinguin garantit el dret a l'aprenentatge. El més complicat, ha admès, és l'atenció a la diversitat perquè "és una problemàtica molt individualitzada". Quant a la bretxa digital, ha defensat que els centres "estan fent tots els esforços" i que molts varen donar activitats en paper el divendres per a aquells que no tenen accés a ordinador i internet.

Beques menjador

Martí March ha avançat que demà presentarà al Consell de Govern –juntament amb la Conselleria d'Afers Socials– una proposta per donar resposta als 5.000 nins que tenen beques de menjador perquè "en aquesta situació que estam vivint, els infants no tinguin problemes d'alimentació". També donaran una solució als pares que ja havien pagat el servei i no l'utilitzaran durant aquest temps.

stats