MÉS demana la compareixença del director d'Aena a les Balears per l'ampliació de l'aeroport de Palma

La formació ecosobiranista presentarà una PNL en la qual demanarà la "immediata paralització de les obres licitades"

MÉS per Mallorca sol·licitarà la compareixença parlamentària del director d'Aena a les Balears, Tomás Melgar, i presentarà una proposició no de llei (PNL) en la qual demanarà la "immediata paralització de les obres licitades" a l'aeroport de Palma, segons ha informat l'agència Efe.

El portaveu parlamentari de MÉS, Miquel Ensenyat, ha assegurat que el seu partit està "totalment en contra" que es facin obres a l'aeroport de Son Sant Joan, tal com va demostrar la formació en la manifestació que es va fer l'altre dia a Sant Jordi.

A més de la compareixença del director d'Aena, la formació ecosobiranista demanarà que les entitats veïnals de la zona manifestin la seva opinió respecte d'aquesta possible ampliació de l'aeroport.

Ensenyat ha destacat que "la cogestió de l'aeroport seria ideal" i ha rebutjat la inversió que es preveu de 260 milions d'euros a les obres de Son Sant Joan. També ha afegit que, amb aquests doblers, "podria fer-se un tren per a la zona de Llevant, un tramvia a Palma o altres coses".

MÉS sol·licitarà un informe d'impacte ambiental a la Conselleria de Medi Ambient i demanarà un altre informe de renous. "Les institucions hauríem de poder decidir tot això", ha comentat Ensenyat.

La possibilitat que Aina Calvo sigui nomenada nova delegada del Govern a les Balears té "encantat" Miquel Ensenyat. "Calvo va ser professora meva i tindrà molta feina, segur", ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF