Localitzen una pastera a s'Estanyol

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones i ha activat un dispositiu de recerca per si hi havia més tripulants a l'embarcació 

Arriba una pastera més a les Illes. Aquest dijous la Delegació del govern ha informat que la Guàrdia Civil ha localitzat una pastera a la zona de s'Estanyol, Llucmajor. Per ara han detingut cinc persones que han arribat amb l'embarcació. La Guàrdia Civil ha activat un dispositiu de recerca per si hi havia més tripulants a la pastera. 

Aquest any han arribat a les Illes un total de 52 pasteres i 668 migrants, una xifra que ja supera el total de l'any passat, quan es varen localitzar 41 pasteres i 507 persones. Recordem que la setmana passada es varen interceptar 17 embarcacions amb 258 persones. 

En relació amb l'arribada de pasteres a Mallorca, la Policia Nacional,  en col·laboració amb el Servei Marítim de la Guàrdia Civil de les Balears, va detenir aquest diumenge un home acusat d'afavoriment a la immigració il·legal a la ruta de la costa algeriana de Dellys i Mallorca. El detingut és un jove de 22 anys i és membre d'un dels grups més actius de tràfic de persones del nord d'Algèria a les Illes Balears. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF