L'homenatge de dia 25 a Emili Darder s'obre a totes les víctimes del franquisme a Mallorca

A més dels representants d'Inca, ciutat del també afusellat Alexandre Jaume, s'hi sumen els  representants d'Esporles i Costitx en nom de les víctimes trobades a la fossa de Porreres .

El proper diumenge dia 25, Mallorca té una cita per mantenir viva la Memòria Històrica, a les 12 h al cementeri de Palma. La convocatòria s'ha presentat avui dematí a Can Oms, amb presència de l regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística,  Llorenç  Carrió ; el batle de Costitx, Antoni Salas; la batlessa d’Esporles, Maria Ramon Salas, i representants de les associacions Memòria de Mallorca i Comissió . 

Tal com ha explicat avui dematí el president de la Fundació Emili Darder, "des de fa més de 25 anys" el diumenge següent al 24 de febrer ha estat una cita per retre homenatge al batle afusellat a Palma el 1937. Ara, com ha anunciat el regidor de Cultura i de Memòria Històrica de Palma, Llorenç Carrió, la novetat d'enguany és que "a més de retre homenatge també a Antoni Mateu, batle d'Inca, i Antoni Maria Ques, batle d'Alcúdia, i a Alexandre Jaume, igualment afusellats el 24 de febrer de 1937, també convidarem els representants d'Esporles i Costitx".

Carrió ha explicat que, amb aquest gest, l'Ajuntament fa comptes recuperar la memòria dels batles d'aquestes localitats,  Tomàs Seguí i  Pere Vallespir, que varen ser identificats a la fossa de Porreres el passat mes de desembre. A més, l'equip de Govern de l'Ajuntament de Palma durà una proposta al ple d'aquest mes perquè el 24 de febrer sigui declarat Dia de les víctimes contra el franquisme.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF