El Govern sobre Valtonyc: “Una cançó no és motiu per entrar a presó”

La portaveu del Govern, Pilar Costa, assenyala que el Codi Penal només s’hauria d’aplicar en casos extrems

“El Govern considera que és una pena de presó desproporcionada i desmesurada pel delicte pel qual va ser condemnat”. La consellera de Presidència, Pilar Costa, s’ha referit a la condemna del raper de sa Pobla, Josep Miquel Arenas 'Valtonyc', i ha reclamat que el Codi Penal només s’hagi d’aplicar “en casos extrems i si abans no es pot aplicar un codi civil”.

En aquest sentit, ha dit que “ens pot agradar més o menys una cançó però mai no ha de ser motiu per entrar a presó, i menys en una democràcia tan avançada, que es basa en el respecte als drets universals”, ha afegit.  

Ho ha dit en resposta a una pregunta del diputat de Podem, Aitor Morrás, a qui li ha recordat la derogació de la Llei de símbols com un exemple d’actuació davant l’atac a la llibertat d’expressió.  

Morràs ha recordat que just avui és el setè aniversari del 15-M vestit amb una camiseta amb el lema que fa servir el raper ‘Les paraules volen soles’. El diputat de Podem ha criticat que “volen fer callar” el poble i ha acusat de “còmplices que fan silenci” els polítics “d’aquella bancada”, assenyalant la del partit Popular i el Grup Mixt.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF