El Govern presenta un nou pla estratègic per a l'educació de les persones adultes

Educació ha elaborat un projecte de decret que regularà l'ordenació dels ensenyaments de l'ESO per a aquests alumnes

La Conselleria d'Educació i Universitat ha presentat aquest dilluns un paquet d'iniciatives relacionades amb l'educació per a persones adultes. El pla preveu, entre molts d'altres objectius, el desenvolupament i la posada en marxa efectiva del Consell d'Educació i la Formació Permanents de Persones Adultes, a més s'ha redactat un projecte de decret que regularà l'ordenació dels ensenyaments de l'ESO per a aquests alumnes.

La directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, ha destacat que "aquest pla té com a objectiu fonamental visibilitzar la formació de les persones adultes i això significa que, d'una banda, es fa una aposta per a l'aprenentatge al llarg de la vida i, d'una altra, es contribueix a lluitar contra l'abandonament escolar".

El pla (2018-2023) ha comptat amb la participació de docents, equips directius, administracions, corporacions locals, sindicats, entitats socials, associacions d'alumnes, universitat i tècnics especialistes.

El document conté elements d'anàlisi de la situació actual de l'educació, els objectius que cal assolir durant la vigència del pla estratègic, les accions que cal emprendre i els procediments i indicadors per a l'avaluació del grau de compliment del pla estratègic.

Per la seva banda, el decret estableix la regulació i l'organització de l'ESO per a les persones adultes, amb un currículum basat en les característiques, interessos i peculiaritats de la població adulta. Així, es pretén actualitzar els ensenyaments de l'educació secundària per a aquests alumnes a les necessitats i demandes de la societat d'avui dia i del futur. Alorda ha assegurat que "cal organitzar els ensenyaments de manera flexible per facilitar l'adaptació de l'oferta de la diversitat d'interessos, ritmes i estils d'aprenentatge".

Consell d’Educació i la Formació Permanents de Persones Adultes

Educació també ha tractat aquest dilluns l'ordre que regula la composició, l'estructura i el funcionament del Consell d'Educació i la Formació Permanents de Persones Adultes de les Illes Balears, que suposa la posada en marxa efectiva del Consell que fins ara no s'havia regulat. "El Consell ha de ser un òrgan assessor, consultiu, de participació i de cooperació entre les diferents administracions públiques i els agents econòmics i socials més representatius implicats en l'educació i la formació permanents de les persones adultes", ha declarat Alorda.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF