SERVEIS SOCIALS

El Govern vol deixar a les Illes la recaptació del 0,7% de l’IRPF

El Govern demana que tota la recaptació que es fa a les Balears a partir de l’IRPF social quedi a les Illes, ja que, dels vuit milions d’euros que es varen recaptar, el govern central només n’ha enviat tres per invertir-los. Des de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació asseguren que, en cas que arribàs tot el que es recapta, es podrien cobrir els 110 projectes que les entitats de les Balears han presentat com a propostes a finançar (valorats en 7,8 milions d’euros).

A la convocatòria de subvencions que va presentar el Govern per decidir on invertir l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF (el conegut com a IRPF social), han presentat propostes 77 entitats diferents. Des de la Conselleria recorden que es tracta de la primera vegada que això és possible, “després que els jutjats ordenassin a l’Estat complir les sentències que n’atorguen la gestió a les comunitats autònomes”.

Davant la diferència entre la recaptació i la quantitat que torna de Madrid per tal de ser reinvertida, una xifra que el Govern troba “insuficient i injusta”, reclamen poder gestionar el 100% del que es recapti a les Illes.

La Conselleria encapçalada per Fina Santiago també denuncia que les negociacions per establir un nou model de gestió del 0,7% de l’IRPF a partir de l’any 2018 continuen bloquejades perquè “el Ministeri no ha convocat cap reunió”.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF