MEDI AMBIENT

El Govern aposta per la Reserva de la Biosfera de Menorca

El Govern, a petició de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, aportarà 120.000 euros per invertir en actuacions per a la Reserva de la Biosfera a Menorca. Es destinaran al Consell Insular entre aquest 2017 i el 2018.

De fet, es tracta de quatre programes diferents. El primer va destinat al control d’espècies invasores en espais de la Xarxa Natura 2000. Es controlaran aquelles espècies invasores exòtiques de flora i fauna dins l’àmbit dels espais naturals protegits i les zones nucli i de contenció de la Reserva de la Biosfera de Menorca. Per altra banda i dins aquest mateix programa, es preveuen mesures encaminades a sensibilitzar la població sobre les problemàtiques ambientals que poden arribar a generar aquestes espècies.

Execució de projectes

La segona línia d’actuació serà enfocada a l’execució de diversos projectes, com el de conservació d’àrees amb flora amenaçada, la gestió de basses temporals mediterrànies a l’illa, la restauració d’hàbitats d’espècies prioritàries i la gestió forestal sostenible en el context del canvi climàtic.

La comunicació i la sensibilització sobre les àrees naturals de Menorca serà el tercer punt a què es destinaran les inversions. És a dir, campanyes i actuacions per conservar els espais naturals i litorals de l’illa. Finalment, també es preveu un Pla d’Acció de Menorca Reserva de la Biosfera que consisteix en tasques de coordinació i seguiment del futur pla, que englobarà del 2018 al 2025.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF