El GOB demana als ajuntaments de Menorca incentius per combatre la desnidificació urbana

Reivindiquen instal·lar caixes de nius en edificis públics i estimular els particulars perquè en posin als seus habitatges

El coordinador del GOB Menorca, Tòfol Mascaró, ha demanat a les institucions públiques que prenguin mesures per a la preservació de les aus urbanes. L’ecologista sol·licita als ajuntaments i al Consell de Menorca que s’impliquin per aturar la despoblació que s’ha registrat d’algunes espècies urbanes. Les exigències del GOB passen per instal·lar caixes de nius en edificis públics i incentivar els particulars perquè en posin als seus habitatges.

Mascaró reconeix que els ajuntaments no poden obligar els ciutadans a implantar aquests sistemes, però creu que les institucions d’àmbit local han de contribuir a la conscienciació del problema. “Si el consistori rebaixàs els impostos quan un particular reforma la seva façana o incentivàs mitjançant ajudes de rehabilitació, prioritzant aquelles que mantenen els nius, se solucionaria el problema”, ha assenyalat el coordinador de l’entitat.

A més, Tòfol Mascaró remarca que són necessàries mesures de l'Administració pel que fa als edificis de nova construcció. “Aquests haurien d’incorporar alguns sistemes perquè els ocells se sentin atrets i puguin nidificar. Exigim que els equipaments públics incorporin caixes niu i es potenciï la col·locació d’aquestes estructures en els nous edificis”, ha reivindicat. També han proposat divulgar entre la societat la importància de la fauna urbana i fer campanyes per no destruir els nius.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF