El GOB demana al Govern un sistema públic de control d'emissions de la central de Maó

Els ecologistes han iniciat una campanya de signatures amb l'objectiu d'informar dels nivells de contaminació

El GOB Menorca ha posat en marxa una campanya que consisteix a recollir signatures per sol·licitar un lector públic de control de la central tèrmica de Maó. L’objectiu d’aquesta iniciativa és informar tots els ciutadans dels nivells de contaminació que emet l’equipament. L’entitat ecologista assegura que ha tramitat la petició, de manera oficial, al Govern balear.

De tota manera, al GOB no amaguen la seva desconfiança envers els gestors de la central. De fet, recorden que Endesa “va falsejar les dades d’abocament d’aigua amb clor al port de Maó durant molts anys”, i que l’any 2016 la instal·lació va funcionar durant set mesos “sense mesuradors de contaminació”. A més, el GOB remarca que sempre que el Govern balear ha obert expedients per incompliments de normativa, aquests han arribat amb prèvia denúncia de l’entitat.

Per tot, els ecologistes consideren “imprescindible” ampliar les possibilitats de control relatives a la central i exigeixen la instal·lació d’un sistema visible, en una ubicació pública, perquè tots els ciutadans consultin en temps real les emissions contaminants de l’equipament. El GOB creu que ara és el moment per apostar, “decididament i urgentment”, per les energies renovables, per tal de reforçar l’interès ambiental, la salut de les persones, així com l’economia de la societat menorquina.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF