Publicitat
Publicitat

L'Estat s'embutxacarà uns 400 milions d'euros després de la sortida a borsa d'Aena

Des del seu debut a borsa, el gestor aeroportuari s'ha revaloritzat un 83%

El Ministeri de Foment té previst embutxacar-se al voltant de 400 milions d'euros pel debut a borsa de la gestora aeroportuària Aena, de la qual l'Estat encara en té el 51%. Així doncs, 160 milions corresponen a dividends i els 240 restants, corresponents al paquet d'accions que van retenir els agents col·locadors en l'operació. El subsecretari de Foment, Mario Garcés, ha explicat aquest dimecres que els 400 milions d'euros que l'Estat preveu guanyar pels bons resultats de la s ortida a borsa d'Aena, es aniran a les arques del Tresor Públic.

A més, ha explicat que els mateixos ingressos d'Aena permeten finançar el deute pendent del gestor aeroportuari, que preveu reduir en uns 1.000 milions el proper any. D'altra banda, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, ha considerat "bones notícies" l'evolució a l'alça de les accions d'Aena des que va sortir a borsa perquè "demostra que genera riquesa".

Davant les crítiques del diputat socialista Juan Luis Gordo, que ha acusat al Govern de malvendre el gestor aeroportuari, el secretari d'Estat ha defensat que la bona evolució de la companyia a borsa és "fruit de la bona gestió". En la seva opinió, "serien males notícies que el valor d'Aena caigués en picat fruit de la mala gestió".

Les accions d 'Aena s'han revaloritzat un 83% des que va sortir a borsa el dia 11 de febrer. Van debutar a 58 euros i ara cotitzen al voltant dels 106 euros per acció.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF