Publicitat
Publicitat

LA MÉTEO

El pròxim divendres, poc després de les set del matí, encetarem oficialment l'estiu

Últim cap de setmana de primavera amb ambient de ple estiu

Aquesta tarda tornarem a superar els 30 graus a moltes comarques interiors i demà assolirem les temperatures més altes d'aquesta primera calorada de la temporada


Aquesta nit també ha estat de força mal dormir a la façana litoral. De matinada no s'ha baixat dels 20 graus a la ciutat de Barcelona i només ens hem situat per sota els 15 al Pirineu i en alguns sectors de la Catalunya central. Avui el mercuri es tornarà a enfilar ràpidament –a mig matí la temperatura de sensació ja ronda els 30 graus en alguns trams de costa– i a primera hora de la tarda els termòmetres es mouran entre uns càlids 29 i 32 graus a l'interior del país. I demà patirem el pic de calor d'aquest inici d'estiu, amb màximes que podran repuntar fins als 36 o 37 graus a Ponent i a la vall de l'Ebre.

Ambient d'estiu que vindrà acompanyat de moltes hores de cel clar. En tot cas, amb alguns intervals de núvols fins a mig matí prop de mar i amb quatre nuvolades de tarda –i alguna tronada aïllada al Pirineu– en punts de muntanya del terç nord del país. Diumenge també gaudirem d'un bon sol i, a tot estirar, apareixeran alguns bancs de boira poc persistents a primera línia de la costa. Al País Valencià i a les Illes el cap de setmana serà igualment assolellat i fins i tot més càlid que al Principat. De fet, no seria estrany que cap al Vinalopó, la vall de Cofrents o la Plana d'Utiel superessin ja avui els 35 graus.

Divendres vinent encetarem l'estiu astronòmic, i aquesta proximitat amb el solstici d'estiu ens obliga a recordar, una vegada més, que cal extremar la protecció davant la radiació solar, que a aquestes altures de temporada incideix molt verticalment sobre nosaltres.

Per últim, també cal tenir en compte que l'aigua del mar no s'escalfa tan ràpidament com l'aire i que el sobtat ascens tèrmic dels últims dies no ha tingut una incidència gaire significativa en la temperatura de l'aigua: a la costa Daurada ronda els 20 graus, a la costa Central supera lleugerament els 19 i en força trams de la costa Brava encara se situa per sota els 18 graus.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi. Recordeu que podeu compartir dades i fotografies a través de la Méteo Social.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes