Dilluns tornen a obrir amb suport psicològic els quatre centres educatius tancats a causa de les inundacions

També ha quedat restablerta una part del servei d'autobusos interurbans de la zona

A mesura que van passant les hores després de les inundacions, es van recuperant alguns dels serveis essencials de les localitats afectades. Aquest dijous s'ha informat des del Govern que dilluns  tornaran a  obrir les escoles tancades i que algunes línies de transport interurbà s'han restablert.

Els centres docents públics de Sant Llorenç del Cardassar (CEIP Mestre Guillem Galmés, CEIP Sant Miquel i CEIP Punta de n’Amer) i de s’Illot (CEIP Talaiot) obriran el proper dilluns 15 d’octubre. Tot i que els centres no tenen danys importants i poden fer classe amb normalitat, adaptaran la seva activitat tenint en compte que una part de l’alumnat o del professorat no podrà assistir al centre.

A causa de les circumstàncies viscudes per part de l’alumnat i el professorat de les zones afectades per la torrentada, l’Institut per a la Convivència i l’Èxit (Convivèxit) ha previst un pla d’actuació de suport psicològic i emocional. Seguint les pautes d’aquest pla, el proper dilluns, personal de Convivèxit i del Servei d’Emergències del Govern acudirà a Mestre Guillem Galmés, Sant Miquel, Punta de n’Amer, Talaiot, l'IES Artà i l'IES Portocristo. Aquests centres reuneixen la major part de l’alumnat de les zones afectades per la torrentada i han fet arribar a la Conselleria d’Educació i Universitat la necessitat de disposar d'un suport psicològic i emocional.

A més, al llarg de la propera setmana s’oferiran xerrades amb la col·laboració del Col·legi de Psicòlegs i el Centre de Formació del Professorat de Manacor per a famílies, docents i alumnat.

L’objectiu de totes aquestes actuacions, a banda d'oferir suport emocional després de les situacions viscudes, també és detectar possibles casos de necessitats d’atenció específica entre l'alumnat i el professorat dels centres.

Quant a les rutes escolars, actualment continua sense poder-se oferir el servei per impossibilitat de transitar per part dels autocars: a la ruta de la Colònia de Sant Pere a l'IES Artà, a la de Son Carrió-Sant Llorenç a l'IES Artà i a la de Colònia de Sant Pere al CEIP Na Caragol d’Artà. És possible que en els propers dies es pugui restablir, segons l’estat de les carreteres.

Des de la Conselleria d’Educació i Universitat es vol fer un especial esment a la col·laboració del professorat i els equips directius d’aquestes zones, que han posat tot el seu esforç a aconseguir que els centres estiguessin en bones condicions al més aviat possible i facilitar la situació per a l’alumnat i el claustre, intentant mantenir la normalitat de l’activitat lectiva enmig d’un entorn molt complicat.

Servei d'autobusos

D'altra banda, a  primera hora d'aquest dijous s’ha pogut restablir el servei habitual de les línies que tenen recorregut pels municipis de Sant Llorenç, Cala Rajada, Cala Millor, sa Coma, Portocristo i Artà. Els habitants de s’Illot i Canyamel ja disposen de bus i l’únic nucli al qual encara no es pot accedir amb transport públic és el poble de Sant Llorenç.

Així, ja funcionen amb normalitat la línia de Cala Rajada a Canyamel (L472), la que uneix la Colònia de Sant Pere amb Artà (L481), la línia de Cala Rajada amb Palma (L411), la de Costa dels Pins amb Palma (L412), la de Cala d’Or amb Cala Rajada (L441) i la línia de l’aeroport (A42).
 
Les línies que uneixen Portocristo, Cala Rajada i Cala d’Or amb el Port de Pollença (L445, L446, L448) estan fora de servei fins a nou avís, a causa del tall de la carretera d’Artà, Ma-12.
 
Recomanam als usuaris que consultin la web per tenir informació actualitzada de les seves línies.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF