Detenen dos germans a Palma per cobrar més de 2.500 euros a migrants a canvi d'entrar a Espanya

El servei que oferien incloïa la recepció a la costa i el trasllat a pisos francs

La Guàrdia Civil ha detingut dos germans marroquins a Palma durant l'operació en la qual s'ha desarticulat una organització delictiva que presumptament havia introduït il·legalment uns 600 immigrants del Marroc a Espanya. Segons l'agència Efe, l'organització funcionava com una agència de viatges que oferia als migrants, per un mínim de 2.500 euros, recepció a la costa, trasllat a pisos francs amb vehicles i desplaçament a zones d'elecció. En aquesta operació han estat detinguts els set presumptes responsables d'aquesta xarxa a diferents punts de la Península.

La Direcció General de la Guàrdia Civil ha informat que en l'operació s'han efectuat escorcolls i detencions a Cadis, Màlaga, Múrcia i Palma. Durant el desenvolupament de l'operació, denominada Pocari, la Guàrdia Civil ha rescatat 60 immigrants, que eren homes, dones i nins.

Aquest any la Guàrdia Civil ha detingut 136 persones relacionades amb aquest tipus de delictes, el 40% de les quals han estat arrestades a la província de Cadis.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF