Crítiques dels veïns i els comerços en la primera jornada de restriccions a Eivissa

L'Associació de Comerciants del nucli de Sant Antoni assegura que les mesures estan provocant una situació "ruïnosa" 

El primer dia de restriccions per a la zona de l'Eixample d'Eivissa i per al nucli de Sant Antoni ha començat amb molta menys afluència de gent que en un dissabte normal i amb crítiques dels veïns i comerciants cap a les mesures acordades pel Govern balear pel control de la pandèmia, segons ha informat l'agència Efe.

Al nucli de Sant Antoni, el vicepresident de l'Associació de Comerciants, Marcos Páez Roselló, ha lamentat la imatge "desèrtica" dels carrers de l'àrea amb restriccions, que afecta, sobretot, l'oferta complementària. "Està tot aturadíssim, és desolador", ha afegit Páez, a la vegada que ha qüestionat les mesures, que estan provocant una situació "ruïnosa" entre els comerciants.

A l'Eixample d'Eivissa, a les terrasses, comerços i carrers ja amb menys gent de l'habitual, s'hi ha afegit aquest dissabte la imatge dels escassos clients al Mercat Nou, on només s'ha permès comprar a veïns dels carrers confinats, mesura que també afecta la resta de comerços de la zona, segona ha confirmat l'Ajuntament d'Eivissa. Al mercat s'han instal·lat controladors a les portes per assegurar-se que els clients duguin mascareta i es desinfectin les mans amb hidrogel.

"Estam per partir ja", lamentava una venedora al matí davant la falta de clients. "Normalment tenim coa i avui no hi ha ningú", assegurava una altra comerciant. En la mateixa línia, el responsable d'un bar de l'avinguda Isidor Macabich, que prefereix mantenir l'anonimat, ha criticat que s'hagi "dividit el municipi" amb el que sembla que "és la zona de rics i la de pobres". Segons l'empresari, són mesures "preses a la lleugera". "Hem reduït al 50% l'aforament i sense barra, i ens ha afectat bastant. Al carrer no circula ningú. La soga més al coll no ens la poden posar", ha reblat.

"Les mesures em semblen ridícules", ha assegurat, per part seva, Ana Rus, una veïna de la zona. Rus creu, a més, que és "difícil de controlar" i que les mesures haurien d'afectar "a tots o a ningú". Ha posat d'exemple un bar de la zona confinada que va haver de tancar a les 22 h i el del davant va poder continuar treballant fins a les 00 h. "I amb un carrer de diferència", ha assenyalat.

En un altre comerç, Sara Asencio, treballadora de Cafés Ibiza, també ha notat que el barri està "més tranquil" que altres dies, però, en la seva opinió, és perquè la gent "s'ha preparat bastant" amb les compres després de l'anunci de les restriccions. També ha advertit que la gent està "confosa" amb les normes.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF