El Consell de Menorca presentarà divendres el protocol contra l'assetjament sexual a les festes

El document preventiu arribarà en el transcurs de les jornades sobre violència sexual contra les dones que s'inicia aquest dijous al Mercadal 

El Centre de Convencions del Mercadal acull aquest dijous i divendres unes jornades sobre la violència sexual contra les dones, un abordatge des dels diferents àmbits professionals, un esdeveniment en el qual es donarà a conèixer el protocol de prevenció de les violències masclistes i sexuals a les festes patronals de Menorca. Així doncs, dijous a les 9.00 del matí arrenca la primera jornada amb la presentació a càrrec de la consellera de Presidència del Govern Balear, Pilar Costa; la consellera insular de Família, Maria Cabrisas, i la directora de l'Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach. 

A les 9.30 h s'efectuarà la primera ponència, que amb el títol 'La realitat de la violència sexual' informarà sobre la temàtica de violència sexual i de gènere, la situació de les víctimes davant aquest tipus de violència, la valoració de la importància de la reacció de la víctima davant agressions d'assalt i possibles recomanacions per evitar-les. La sociòloga, formadora i desenvolupadora de projectes amb perspectiva de gènere i expresidenta de l'associació Stop Violència Sexual, Beatriz Bonete, serà l'encarregada d'exposar les qüestions. Un altre acte important previst per a aquest dijous a les 12.00 h serà la taula rodona que detallarà l'actuació de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat, l'actuació sanitària en casos de violència sexual i la intervenció en els casos d'explotació sexual infantil. 

Divendres a les 9.00 h es durà a terme la segona ponència a càrrec de Montse Pineda, coordinadora d'incidència política a l'ONG Creació Positiva, experta en violències sexuals i professora del Postgrau en Violències Masclistes de la UAB. El títol d'aquesta ponència és 'El paper de les tradicions festives en la configuració de les violències sexuals. Reptes i respostes feministes'. A les 11.30 h es presentarà la campanya impulsada per l'Ajuntament de Palma, 'No i punt', i a les 12.00 h s'oficialitzarà el protocol de prevenció de les violències masclistes i sexuals a les festes patronals de Menorca. Aurora Brullet, tècnica del departament insular de Família, detallarà el document. Finalment, a les 12.30 h, i abans de debatre les conclusions de les jornades, es realitzarà un taller de 'propostes d'adaptació del protocol als municipis de Menorca'. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF