Comença el procés d'adjudicació de les obres del metro de Palma, que arribarà fins a Son Espases

Cinc empreses opten a redactar el projecte

Cinc empreses opten a redactar el projecte per estendre la línia de metro de Palma fins a l'hospital Son Espases, que disposa d'un pressupost de licitació de 393.250 euros. El procediment està ara mateix en la fase d'estudi de les ofertes presentades per part de les UTE Tec-4 Dofe A-Enginya, Tècnica i Projectes, Ayesa-G Six, Cemosa i Ardany Enginyeria, segons ha informat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

El Govern preveu adjudicar-lo al maig, i després d'això l'empresa adjudicatària disposarà de nou mesos per redactar el projecte. L'ampliació de la línia de metro Palma-UIB fins a l'hospital Son Espases és una de les noves línies ferroviàries previstes en el Pla director sectorial de mobilitat de Balears.

El pressupost previst per executar aquesta línia de metro fins a Son Espases és de 31,6 milions d'euros; el recorregut serà de 2,11 quilòmetres des de l'estació de Camí dels Reis (al polígon de Son Castelló) fins a Son Espases i la captació de demanda d'usuaris prevista per a aquesta línia seria d'1,1 milions en la previsió menys optimista. Pel que fa al temps de trajecte, serà de 13 minuts des de la plaça d'Espanya fins a l'hospital.

L'hospital Son Espases és un gran centre generador de desplaçaments. Es calcula que se'n produeixen aproximadament 30.000 cada dia i que són prop de 15.000 les persones que passen cada dia per les instal·lacions, entre treballadors i pacients. Per això, el Pla director de mobilitat de les Illes Balears inclou la infraestructura sanitària com un dels centres generadors de mobilitat que necessiten sistemes de transport públic que facilitin l'accés i repercuteixin en una reducció dels desplaçaments en vehicle privat.

La línia de Son Espases i la del Parc Bit són les primeres ampliacions de la xarxa ferroviària previstes en el Pla director sectorial de mobilitat de les Illes Balears que es desenvoluparan.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF