Campaner sobre el fiscal Subiran i el jutge Penalva: "M'encarregaré que els condemnin, al final cauran"

L'advocat, que ha declarat en el jutjat d'instrucció número 9 acusat d'injúries i calúmnies, ha assumit els fets que se li imputen

"He assumit directament tots els fets que se m'imputen, entre els quals haver dit que el jutge Penalva i el fiscal Subiran són uns delinqüents, perquè ho són i ho mantenc", ha declarat Vicente Campaner a l'entrada dels jutjats de la via d'Alemanya, als quals ha acudit "com a ciutadà, no com a advocat". 

Campaner ha declarat acusat de delictes d'injúria i calúmnies per haver faltat a l'honor a l'instructor del cas Cursach i al fiscal Subiran, és a dir, per haver-los imputat delictes falsos. L'advocat explica que ha sol·licitat al fiscal un interrogatori per demostrar que són uns delinqüents "i no m'ha volgut interrogar".

Campaner ha explicat que actuava com a ciutadà i no com a advocat: "El fet que sigui advocat no m'ha d'impedir poder manifestar-me exercir els meus drets fonamentals com a ciutadà", ha dit. "Estic cansat de la misèria que hi ha amb la corrupció judicial a Balears".

Campaner no vol renunciar a les acusacions perquè "el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) es nega a investigar i així no podré demostrar que són uns delinqüents". Campaner ha explicat que havia parlat amb gent relacionada amb causes judicials i "tenc massa coneixement del que ha passat per negar que s'hagin comès delictes. Jo tenc valors i principis, a diferència del TSJIB". Per això, ha afegit, continuarà endavant. 

La Fiscalia li demana una fiança de 60.000 euros. "Si volen aquests doblers, els els donaré, em va bé la feina. Però m'encarregaré que els condemnin, al final cauran", ha afegit.

Campaner ha insistit que el fiscal Miguel Ángel Subiran i el jutge Manuel Penalva "són delinqüents" i que ho pot demostrar per mitjà de l''exceptio veritatis', és a dir, provant que el que ha dit és cert. "Ho duia preparat però no m'ha investigat".

Tot el que em pugui passar no m'importa si puc condemnar aquests dos. A vegades, per arribar a un lloc, hem de rebre. 

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF