CCOO demana la paralització del sistema virtual per a l'aeroport de Menorca

El sindicat no descarta dur a terme mobilitzacions durant l'agost

Una delegació de la secció sindical de Comissions Obreres del grup AENA ha traslladat a l'equip de govern del Consell de Menorca la seva preocupació pel projecte presentat per l'ens públic, que pretén substituir la torre de control de l'aeroport per un nou sistema virtual. Els representants sindicals denuncien falta d'informació, una circumstància que entenen que incompleix greument l'article 64 de l'Estatut dels Treballadors i CCOO. Per aquest motiu, no descarten presentar una denúncia a Inspecció de Treball. 

CCOO detalla que el sistema que vol implantar AENA és totalment nou i en demanen la paralització, en considerar que no ofereix les garanties necessàries per a la seva posada en funcionament. A més, recorden que el projecte ja està aprovat i pressupostat pel Document de Regulació Aeroportuari, i té previst iniciar les obres aviat. En qualsevol cas, des del sindicat insisteixen a assegurar que no estan en contra dels avenços tècnics, així com processos de modernització, però sempre que es garanteixi a nivell tècnic, de manteniment de llocs de feina i de formació. 

D'altra banda, CCOO ha lamentat que la directora dels aeroports del grup I d'AENA viatjàs a Menorca i no concertàs una reunió amb els representants dels treballadors. També critiquen l'actitud del director general d'Aeroports, Javier Marín, per no contestar l'escrit enviat pel sindicat el passat 9 de juliol, ni la petició feta el 25 de juny. CCOO ha anunciat que aquesta manca de voluntat comportarà presentar denúncies, a més d'establir un calendari de mobilitzacions durant el mes d'agost.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF