El Bloc d’Unitat Popular presenta la manifestació i els actes per a la Diada de Mallorca

El lema triat enguany per l'entitat és 'Per la plena sobirania, república mallorquina. Construïm els Països Catalans'

Més d'una desena d'entitats agrupades en el Bloc d’Unitat Popular (BUP) han presentat aquest dijous la manifestació de la Diada de Mallorca i el concert posterior i tot un seguit d’actes i mobilitzacions que es duran a terme els dies previs, sota el lema 'Per la plena sobirania, república mallorquina. Construïm els Països Catalans'.

El BUP afronta la Diada amb la voluntat d’unir quatre lluites i reivindicacions absolutament necessàries per a Mallorca: la lluita feminista, la lluita per la llibertat d’expressió i les llibertats democràtiques, la lluita contra la massificació turística i la lluita per la sobirania plena per a Mallorca.

L'entitat ha manifestat que, tot i que és el segon any d’oficialitat de la Diada, són el moviment cultural i el moviment popular els que la defensen i l'omplen de contingut en favor de la construcció del poble de Mallorca.

Quant a les activitats, el pròxim 30 de desembre es durà a terme la tradicional manifestació, que sortirà a les 18 h al passeig del Born i que culminarà amb un acte polític i un concert al parc de les Estacions, amb les actuacions del grup mallorquí Al Mayurqa i el grup de rap feminista català Xanguito. A més, també està prevista l’actuació de Valtonyc, actualment exiliat a Bèlgica.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF