Baixa el nombre de contagis per coronavirus a les Illes Balears

En 24 hores només se n'han detectat dos casos nous i cap persona ha mort

Dos positius nous, cap mort i set persones recuperades: aquest és el balanç de l'afectació del coronavirus a les Illes d'aquest dissabte. Segons ha informat el Servei Balear d’Epidemiologia, actualment a l'Arxipèlag hi ha 227 casos positius actius de SARS-CoV-2.

En xifres totals, a les Balears ara com ara han mort 222 persones amb coronavirus i s'han comptat  2.039 positius amb prova PCR (1.786 a Mallorca, 92 a Menorca, 156 a Eivissa i 5 a Formentera). A més, s’han duit a terme 92.154 proves en els laboratoris públics de les Balears (72.440 PCR i 19.714 proves d’anticossos).

Quant a la situació als hospitals, a Mallorca hi ha 116 persones ingressades, 27 de les quals es troben en unitats de cures intensives i 64 reben atenció per part de les unitats volants d’atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 5 persones hospitalitzades (2 a l’UCI) i cap en seguiment per part de les UVAC. Pel que fa a Eivissa, són 16 les persones hospitalitzades (4 a l’UCI), mentre que 4 reben atenció de les UVAC a Eivissa i una a Formentera.

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 355 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,4% dels 2.039 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 61 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3% dels 16.000 professionals que fan feina en la sanitat de les Illes Balears. Un total de 113 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d’ara, hi ha 55 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 205 han superat la infecció i 87 han mort. En el cas dels treballadors, 34 continuen contagiats i 131 s’han curat.

El 85% dels morts per covid-19 en residències són de centres privats

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors d’aquests centres. Per tant, la situació avui continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, a més de 34 residents, mentre que queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF