“Aquesta setmana Mallorca serà Valtonyc i Valtonyc serà Mallorca”

El grup de suport per a la llibertat del raper inaugura els actes de la Setmana de la Llibertat d’Expressió 

Les fotografies de 24 presos, entre els quals hi ha Oriol Junqueras i diversos detinguts del 15-M, s'exposaran des d'avui fins al 24 de juny a la plaça d'Espanya de Palma. Són imatges distorsionades del catàleg 'Presos polítics en l’Espanya contemporània', l’obra de Santiago Sierra censurada a la fira ARCO de Madrid. Les imatges estan explicades en anglès “per internacionalitzar el conflicte", protagonitzat per la llibertat d'expressió, que va més enllà del cas Valtonyc. 

El seu "no és un cas aïllat", han dit. "Això és un clam, una crida, una protesta pel dret a la llibertat d’expressió i un homenatge a Valtonyc”. A més, “aquesta setmana Mallorca serà Valtonyc i Valtonyc serà Mallorca”, confirmava Mulay Embarek. 

La seva veu, procedent del grup de suport Llibertat Valtonyc, juntament amb la d'Ariadna Suari i Maria de Lluc Forteza, ha inaugurat aquesta exposició amb l'assistència de les regidores de Funció Pública i Govern Interior de l'Ajuntament de Palma i Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Aurora Jhardi i Neus Truyol.

El programa d’actes inclou la presència de Santiago Sierra aquest dimarts a Casa Planas, a les 19 h, una 'mascletada' de tuits, còmics, conferències, tallers, grafits i un concert el proper cap de setmana al Palma Arena amb prop de quaranta músics, al qual actuaran, entre d'altres, Antònia Font, Berii Txarrak, Albert Pla i Maria del Mar Bonet.

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF