L'Aquarius passa per davant Mallorca, rumb a València

El vaixell transporta 106 dels 630 immigrants que varen ser rescatats al Mediterrani que ni Malta ni Itàlia no varen voler acollir

El vaixell  Aquarius  de l'ONG SOS  Méditerránee  ha passat el dissabte enfront de Mallorca en el seu setè dia de navegació. Un total de 106  immigrants  estan embarcats en  aquest vaixell  amb rumb a València, on desembarcaran  després que  el Govern espanyol  acceptàs  acollir els 630  immigrants  que varen ser rescatats i que Itàlia i Malta no  acceptaven  als seus ports.

El Govern de les illes i l'ajuntament de Palma han estat algunes de les institucions de les illes que s'han  mostrat  favorables a acollir a part dels refugiats. En concret, la presidenta Francina Armengol va comunicar fa uns dies a la  vicepresidenta   Carmen   Calvo  la seva predisposició d'acolliment, considerant que és moment de demostrar "solidaritat i compromís".

L'embarcació, amb 106 immigrants a bord, i les altres dues de la Marina italiana que l'escorten i que es reparteixen la resta dels 360 immigrants rescatats en el Mediterrani naveguen amb un mar "finalment" en calma, segons va  indica  a EFE el cooperant de SOS Mediterranée  Alessandro  Porro.

En el matí del dissabte se situaven al nord de Mallorca i una nau militar espanyola els ha donat "la benvinguda" a aigües d'Espanya. L'ONG ha referit en les últimes hores que moltes d'aquestes persones han sofert marejos i la malaltia del mar per les altes ones i el mal temps, la qual cosa va fer a la nau desviar-se i vorejar l'illa italiana de Sicília per refugiar-se.

El vaixell es dirigeix cap a València i en la seva travessia ha passat per Sicília i Sardenya, illes d'Itàlia, i per Còrsega, de França, sense tenir assignat en elles un port. L'arribada s'espera per diumenge matí.

L'ajuntament de Palma també ha mostrat la seva solidaritat amb aquest grup d' immigrants . El batle de Palma, Antoni Noguera, acompanyat de regidores i regidors de l'Ajuntament va desplegar divendres al balcó de Cort una pancarta amb el lema "Palma,  ciutat refugi  # VOLEMACOLLIR " amb la qual es vol destacar la voluntat del consistori i de tota la ciutadania d'acollir les persones refugiades del vaixell ' Aquarius '.

L'Ajuntament, des del primer moment, s'ha posat a disposició del Govern de les Illes Balears i del govern estatal per acollir aquestes persones refugiades i també ha oferit la col·laboració en el que sigui necessari durant el procés d'arribada, instal·lació i acolliment d'aquestes persones.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF