Alerta taronja dilluns a les Balears per pluges de 50 litres l'hora

L'Aemet activarà l'alerta a partir de la mitjanit d'aquest diumenge

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha declarat l'alerta taronja per pluges de fins a 50 litres per metre quadrat en una hora a partir de la mitjanit d'aquest diumenge a Eivissa, Formentera, Menorca i el sud i el llevant de Mallorca.

Segons informa l'agència Efe, a les Pitiüses, Menorca i el sud de Mallorca es podrien acumular fins al migdia 80 litres per metre quadrat. Al llevant mallorquí l'alerta taronja es perllongarà durant tota la jornada i la pluja acumulada podria arribar als 100 litres per metre quadrat.

A partir del migdia de dilluns, a totes les zones indicades exceptuant el llevant de Mallorca i a la resta de l'illa des de mitjanit, hi haurà alerta groga per precipitacions de 20 litres per metre quadrat en una hora.

Per a aquest diumenge l'Aemet preveu a Balears intervals de niguls amb ruixats ocasionals, més probables a Menorca i al nord-est de Mallorca. Les temperatures es mantindran estables o amb un lleuger descens i bufarà vent de l'est, amb algun interval fort durant la nit.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF