Societat 17/08/2019

El 91% de les places hoteleres de la Platja de Palma varen ser ocupades al juliol

Can Pastilla és el sector amb les dades més elevades, mentre que l'Arenal es troba a la coa

Ara Balears
1 min
Hotels a la Platja de Palma

PalmaL'Associació d'Hotelers de la Platja de Palma (AHPP) ha informat aquest dissabte que "el 91% de les places hoteleres de la zona han estat ocupades durant el mes de juliol". Aquestes dades són "lleugerament inferiors a les obtingudes el mateix mes del 2018, quan es va arribar al 94%". Can Pastilla és el sector amb una major taxa de places ocupades, amb un 94,4%. La segueix la Platja de Palma, amb un 91,2%, i l'Arenal, amb un 83,7%. A l'agost, s'espera que l'ocupació sigui del 87%.

Pel que fa al lloc d'origen dels clients, l'associació destaca que "el 58,39% provenien d'Alemanya", tot i que existeix "una gran diversificació de nacionalitats: el 5% eren anglesos; el 4%, holandesos; el 3,8%, espanyols i el 3,3%, suïssos", segons informa Efe.

Els hotels que han obtingut una major ocupació han estat els de cinc estrelles, on aquesta dada ha estat del 92,27%, mentre que als de quatre estrelles ha estat del 90%; als de tres, del 91,6%, i als de dues ,del 89%. L'AHPP, entitat composta per 107 establiments, ha assegurat que els empresaris "continuen apostant cada temporada per millorar les instal·lacions i la qualitat de l'oferta que ofereixen".

Tot i això, "reclamen una major implicació, projectes i inversions per part de les institucions públiques". A més, han aprofitat per demanar que "el 50% del que es recapta a la zona amb l'impost de turisme sostenible reverteixi en inversions a la zona".

stats