Societat 05/07/2020

La majoria dels illencs valora negativament l'actuació de l'oposició durant la crisi del covid-19

El baròmetre Gadeso de maig i juny revela que un 41% de la població de les Balears considera bona o molt bona la gestió del govern espanyol

Ara Balears
2 min
Els diputats del PSIB, sense iniciatives en el Congrés per disciplina de partit

PalmaEntre preocupant i molt dolenta. Així valora un 68% de la població de les Illes Balears l'actuació de l'oposició al govern espanyol davant la crisi sanitària del coronavirus, segons el darrer baròmetre de Gadeso de maig i juny de 2020. En canvi, gairebé la majoria dels illencs (41%) valora entre bona i molta bona la gestió de l'executiu de l'Estat, tot i que un 20% la considera preocupant.

En aquest sentit, Gadeso recorda que "a Eivissa, on el PP va treure els millors resultats de les quatre illes el 20 de novembre passat, és l'illa on es mostren més crítics amb la gestió de l'emergència sanitària duita a terme pel govern PSOE-Podem". En aquest cas, un 52% de la població considera preocupant o molt dolenta l'actuació de l'executiu.

Malgrat això, "a totes les Illes es valora millor la gestió del govern d'Espanya que la tasca feta per l'oposició de la dreta, més preocupada a desqualificar l'executiu, a crear crispació i a posar-se medalles", determina l'anàlisi. Així, "molt poques persones de les Illes creuen que Pablo Casado i Santiago Abascal haurien gestionat millor aquesta crisi". Fins i tot, assenyalen, "hi ha persones, especialment a Menorca i Formentera, que creuen que l'impacte, en nombre de defuncions, hauria estat molt superior si la dreta hagués estat al comandament".

Les Pitiüses, les més negatives

Gadeso recorda que "malgrat que la crisi sanitària provocada pel covid-19 ha impactat a tota la societat espanyola, la intensitat d'aquest impacte no ha estat el mateix segons el territori". Les Balears, en aquest cas i a causa de la important estacionalitat de la seva activitat econòmica, n'han estat una de les comunitats més afectades i això es reflecteix també en l'opinió general.

"La percepció envers el futur de la situació socioeconòmica espanyola a mitjan termini és bastant pessimista a totes les Illes", conclou el Quadern Gadeso amb dades de maig i juny. Malgrat això, les que es mostren més preocupades pel futur són Eivissa i Formentera, on un 57% i un 44%, respectivament, valoren de preocupant o molt dolenta la situació de l'economia actual.

stats