Societat 08/05/2021

Uns 60 veïns d'Establiments reclamen a Hila que els torni els contenidors de fems

També demanen que se cerquin alternatives a les expropiacions previstes en el projecte de voravies

ARA Balears
1 min
Veïnats durant la concentració.

PalmaUns 60 veïns d'Establiments s'han concentrat aquest dissabte davant Cort per demanar al batle de Palma, José Hila, que torni els contenidors de fems a la barriada, segons informa Europa Press. Amb aquesta protesta, mostren malestar per la imposició de la recollida porta per porta, una iniciativa que, segons els veïns, l'Ajuntament no ha consensuat prèviament amb ells.

El president de l'Associació de Veïns d'Establiments, Llorenç Bauzá, ha demanat que, si es fa realitat aquesta proposta, arribi a tot el barri. Així mateix, ha reclamat contenidors de poda, "perquè sense ells no es pot reciclar, un fet impensable si es vol mantenir una societat més ecologista".

Per altra banda, han aprofitat per reclamar alternatives a les expropiacions previstes en el projecte de voravies de la carretera que travessa el nucli urbà. "No fa falta sortir de l'illa per trobar alternatives a les expropiacions", ha dit Bauzá. "Un exemple és la solució que ofereix el carrer Passatemps de Son Sardina, que s'ha convertit en una via d'un sentit únic, on els accessos s'han evacuat per altres carrers. Això és el que voldrien els veïns d'Establiments", ha afegit.

Bauzá ha manifestat que aquestes dues reivindicacions no són els únics objectius d'aquesta concentració. També demanen al batle de Palma que "impulsi millores en les freqüències de la línia 16 d'autobusos o que s'incrementin els busos en el corredor de General Riera.

stats