Salut
Societat 16/01/2024

56 llits nous i 71 sanitaris més: la resposta de Salut a l'augment de pacients amb virus respiratoris

Han demanat al ciutadans que no vagin a Urgències si tenen símptomes lleus

ARA Balears
2 min
Urgències de Son Espases.

PalmaEls hospitals Son Espases, Son Llàtzer i de Manacor han activat els seus plans de contingència per fer front a l'increment continu de pacients que acudeixen als centres amb virus respiratoris. Segons ha informat aquest dimarts la subdirectora d'Atenció Hospitalària del Servei de Salut balear (IBSalut), Rocío Amézaga, per tal d'evitar un possible col·lapse han decidit activar 56 llits nous i contractar 71 sanitaris més.

Concretament, a l'hospital Son Llàtzer s'han activat 36 llits i s'ha contractat 40 sanitaris; Son Espases té actualment 15 llits més i 31 nous professionals, i a l'Hospital de Manacor s'han activat cinc llits. Des de la Conselleria de Salut, han explicat també que a l'Hospital d'Inca han optat per reconvertir altres zones i que, de moment, no han ampliat la plantilla ni tampoc han activat més llits.

Amézaga ha explicat als mitjans que en les darreres setmanes s'ha registrat un increment significatiu en la pressió de les urgències dels centres hospitalaris i que aquest dilluns ha estat un dels dies amb més pacients. Tot i això, ha destacat la importància dels plans de contingència, que permeten "alliberar part d'aquesta pressió i redistribuir els recursos per tal d'oferir l'atenció necessària al pacient".

En aquest sentit, ha informat que l'hospital Sant Joan de Deu encara té llits disponibles i es poden activar a diferents centres hospitalaris de Mallorca si és necessari. Tot i haver activat aquests plans de contingència i alliberar la pressió, la subdirectora d'Atenció Hospitalària ha demanat "consciència social" als ciutadans, i que no acudeixin a urgències en el cas de tenir símptomes lleus.

A més, ha destacat que, en cas de dubte, els ciutadans tenen a la seva disposició el telèfon del 061 per resoldre qualsevol dubte i, si és necessari, derivar-los a un centre d'Atenció Primària o a un hospital.

stats