Societat 21/09/2020

Salut ja ha detectat coronavirus en 252 alumnes i 60 professors de les Balears

Les xifres que ha traslladat la portaveu de l'Executiu autonòmic, Pilar Costa, indiquen que els menors contagiats representen el 0,16% del total i els docents, el 0,37%

A. T.
2 min
Els alumnes del CEIP Aina Moll entren a l'escola amb la mescareta i complint amb la distància de seguretat

PalmaLa portaveu del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, ha informat aquest dilluns que als centres educatius de la Comunitat ja hi ha 252 infants i joves entre d'entre 0 i 18 anys que han donat positiu en coronavirus, del total de 154.966 alumnes que han iniciat el curs. Així mateix, Costa ha comunicat que hi ha 60 professors contagiats del total de 16.340 que s'han incorporat. En les darreres 24 hores s'han comptabilitzat 19 nous casos, 18 dels quals s'han detectat a Mallorca i un a Eivissa.

La incidència de la malaltia, d'aquesta manera, se situa entre els 25 i els 30 positius diaris, amb una tendència a la baixa. Concretament, ha explicat la portaveu, en els estudis de contactes estrets, més del 80% dels casos donen negatiu i, de moment, "no hi ha hagut cap brot". Per ara, s'han cribrat més de 50 grups de 42 centres escolars, cosa que correspon a 512 alumnes. Encara queda per conèixer el resultat de 204 proves.

El Govern ha cribrat fins avui més de 50 grups de 42 centres escolars, els quals s'han fet a 514 alumnes i 38 professors. Aquests han resultat en 14 estudiants detectats amb covid-19 i un professor, i 331 negatius. Amb aquestes xifres, Pilar Costa ha defensat que "no hi ha una transmissió directa dins els centres", on "la situació és estable i bona" i que "els protocols estan funcionant correctament".

Pel que fa a les persones en quarantena, actualment hi ha 49 grups de 46 centres diferents. En total, a les balears hi ha 424 centres i 7.000 grups. Per illes, 43 d'aquests centres afectats es troben a Mallorca, cinc a Eivissa, un Menorca i cap a Formentera.

Mòdul covid-19 per als centres concertats

Per altra banda, el Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns la modificació dels mòduls econòmics de la distribució de fons públics per al sosteniment de centres educatius privats concertats de les Illes Balears per a l'any 2020. Davant la situació d'emergència actual, l'Executiu s'ha vist obligat a incrementar una sèrie de despeses per poder garantir el servei i la seguretat dels alumnes davant el risc de contagis.

Així, Educació crea el mòdul covid-19 per ajudar a cobrir les necessitats derivades de la crisi originada pel covid-19 entre els centres concertats de les Illes Balears. Amb aquest crèdit, preveu cobrir l'increment de despeses, per una banda, de neteja i, per l'altra, d'equips de protecció individual (EPI).

El Govern té previst destinar un import de 619,8 € a cada unitat concertada. Es considera un concepte específic, de durada determinada segons l'evolució de la pandèmia i diferenciat dins el mòdul d'altres despeses, amb efectes de dia 1 de setembre de 2020, i al qual s'aplicarà el coeficient corrector de cada centre.

stats