Societat 23/01/2024

Més de 250 professionals ja s'han sumat als grups de feina del primer Pacte per la Salut de les Balears

Agents socials, col·legis professionals, societats científiques i associacions de pacients, entre d'altres, participaran en els sis nuclis que s'han format

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaMés de 250 professionals ja s'han sumat als grups de feina creats per desenvolupar el primer Pacte per la Salut de les Balears, segons ha informat aquest dimarts la Conselleria de Salut i ha recollit EFE. Es tracta d'un pacte polític i social creat amb l'objectiu comú de garantir una atenció sanitària de qualitat, eficient i moderna, que pretén definir el futur i el full de ruta de la sanitat balear en la pròxima dècada.

Amb aquesta fita, agents socials, col·legis professionals, societats científiques, associacions de pacients i professionals sanitaris participaran en els sis grups de feina constituïts, que estaran coordinats pel director general del Servei de Salut de les Balears, Javier Ureña. En aquest sentit, els nuclis de feina se centraran en l'estudi de l'estabilització i captació dels professionals; la modernització i enfortiment de l'Atenció Primària; l'abordament de la cronicitat; la promoció de la salut; l'atenció a les malalties de salut mental, i, finalment, l'increment de l'activitat programada i la reducció dels temps d'espera per a les consultes amb l'especialista i les intervencions quirúrgiques.

La Conselleria ha destacat que totes aquestes qüestions són "alguns dels reptes" als quals "s'ha d'enfrontar" la sanitat pública balear en els anys vinents per així poder construir i desenvolupar un sistema sanitari universal, de qualitat, més equitatiu i eficient, en què qualsevol ciutadà, independentment del seu lloc de residència, pugui accedir als mateixos recursos.

Els grups de treball es reuniran per primera vegada els dies 29 i 31 de gener a l'hospital Son Espases i la intenció és que elaborin un document definitiu a final del primer semestre d'enguany, quan s'hagin treballat totes les àrees d'anàlisi proposades.

stats