Societat 23/01/2024

62 pacients esperen llit a les Urgències de Son Espases

La taxa de grip ha pujat tres punts la darrera setmana, fins a situar-se en 64,3 casos per cada 100.000 habitants

ARA Balears
1 min
Entrada de les urgències de l'hospital de Son Espases, a Palma

PalmaLa pressió assistencial a les Urgències ja s'ha normalitzat en alguns hospitals públics de Mallorca, com el de Manacor, Inca i Son Llàtzer, on "no hi ha pressió". En el cas de Son Espases, però, la situació està "una mica més ajustada", amb 62 pacients que estaven pendents de llit aquest dimarts dematí, segons l'IB-Salut.

Malgrat tot, Salut han assegurat que a Son Espases s'ha recuperat la normalitat en les intervencions. En concret, han detallat que el nombre d'intervencions quirúrgiques en aquest hospital sol rondar les 110 i en l'última setmana se n'han fet fins a 134 en un dia, per la qual cosa "es continuen fent amb normalitat" a excepció del passat divendres, quan la pressió va obligar a reprogramar-ne algunes.

Pel que fa als plans de contingència, que suposen mesures com obrir més llits i la contractació de professionals sanitaris, entre d'altres, l'IB-Salut ha indicat que continuaran actius fins a l'abril.

Incidència de la grip, continguda

Les dades de la darrera setmana mostren un increment lleuger de la detecció de casos de grip, amb una incidència que passa de 60,8 casos cada 100.000 habitants a 64,3. En canvi, l'afectació de la covid passa de 22,2 casos a 16,6. En general, l'impacte general de les infeccions respiratòries també ha crescut lleugerament, i augmenta de 271 casos per cada 100.000 habitants a 273,8.

stats