Societat 25/09/2023

25 nous docents estabilitzats renuncien a la plaça: "Preferesc la que he tret per oposició"

La Conselleria d'Educació informa que 61 aspirants han estat acceptats en el procés d'estabilització i podran ocupar les vacants generades abans del 6 de setembre

2 min
Una aula

PalmaLa Direcció General de Personal Docent ha publicat una nova resolució en la qual informa que 25 nous docents estabilitzats han renunciat a la plaça adjudicada. Tot ells, per tant, desestimen ser funcionaris a través d'aquest camí, possibilitat a partir del concurs de mèrits forçat per directives europees que obliguen a reduir la temporalitat en el sector públic. En aquesta ocasió, les especialitats amb més vacants són Anglès, amb dues; Processos de Gestió Administrativa, amb 4; Sistemes i Aplicacions Informàtiques, amb 3; Processos Sanitaris, amb 1, i professor de Música i arts escèniques (piano), també amb una vacant.

61 nous aspirants

En el mateix document, Educació detalla que 61 aspirants han estat seleccionats, en el marc del procés de concurs de mèrits i estabilització. D'aquesta manera es dona cobertura a bona part de les vacants que han anat quedant lliures arran de les renúncies. Hi ha tres nous aspirants de Geografia i Història; 5 de Matemàtiques; 6 de Tecnologia i 7 de Català, entre d'altres.

Antoni Nicolau, per exemple, ha renunciat a la seva plaça de Tecnologia i n'explica les raons. "Enguany també m'he presentat a les oposicions d'Educació Física, i he tret plaça. I, és clar, he hagut de triar. Preferesc la que he tret per oposició". "Jo sabia que els estabilitzats triaven destinació primer. Vaig mirar molt per assegurar-me que podria quedar a Mallorca si triava Educació Física. Fer Tecnologia no em feia especial il·lusió", relata.

Cal recordar que el procés d'estabilització ha generat tensió entre els professionals de l'educació. Els funcionaris de carrera han criticat que els interins (així com altres docents) poguessin accedir a les places fixes sense participar en les oposicions. Un altre motiu de disputa és que el procediment de tria de places ha donat prioritat als estabilitzats per sobre dels que enguany han fet les proves. Cal recordar, però, que el procés de concurs de mèrits va començar el 2022, mentre que els darrers opositors s'han examinat el 2023. És aquesta seqüència cronològica la que ha determinat la prioritat a l'hora d'elegir destinació.

En relació amb el procés d'estabilització d'interins, a la roda de premsa d'inici de curs, el conseller d'Educació, Antoni Vera, va dir que ha permès reduir la taxa d'interinitat al 6,35%, "molt per davall del 8% que marca la llei". "Això farà que no estiguem obligats a fer un nou procés d'estabilització el curs que ve i es podran tornar a fer les oposicions per illes".

stats