Societat 21/04/2020

Ja s'han posat gairebé 12.000 propostes de sanció a les Balears per incomplir el confinament

Els cossos policials van registrar aquest dilluns 441 multes a les Illes

Ara Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional acudeixen a un supermercat davant l'alerta que diversos clients no mantenien la distància de seguretat

PalmaLa Delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat aquest dimarts en un comunicat que les propostes de sanció per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma ja ascendeixen a les 11.600 a l'Arxipèlag. Només durant aquest dilluns, els cossos policials van posar 441 multes a les Illes per incomplir el confinament. En tot l'Estat, les denúncies arriben a les 667.400.

En aquest sentit, la Delegació afirma que la majoria de les infraccions administratives s'han imposat a persones que eren al carrer sense causa justificada o que no complien les restriccions acordades i no atenien a les indicacions dels funcionaris policials. Per exemple, a Palma la Policia Nacional va proposar per a sanció aquest dilluns diversos clients d'un supermercat de la ciutat que no respectaven la distància de seguretat.

La Policia hi va haver d'intervenir a petició dels treballadors del supermercat, que els van alertar que diversos clients anaven junts a comprar en grup i feien cas omís de les seves indicacions. Davant això, els agents van acudir al local i van denunciar set persones per desobediència.

La Guàrdia Civil, per part seva, va proposar per a sanció tres persones que eren al carrer a Binissalem celebrant el sant d'un veí. En total, van aixecar tres actes administratives per saltar-se el confinament a dos homes i una dona, que eren al carrer al costat del portal d'un altre dels veïns xerrant i escoltant música.

Així mateix, continuen en marxa els controls a ports, aeroports i carreteres de les Balears per evitar desplaçaments innecessaris. Els agents van identificar aquest dilluns més de 7.600 persones i 6.100 vehicles als diferents punts de vigilància activats a les principals carreteres de les Illes Balears.

stats