Societat 09/05/2023

Les 12 escoletes públiques de Palma seran gratuïtes en l'etapa 0-3 i horari lectiu

L'Ajuntament de Palma bonificarà al 100% la franja horària de les 8.30 a les 15 h

3 min
Un infant en una escoleta.

PalmaLes 12 escoletes públiques de Palma seran gratuïtes en l'etapa 0-3 i horari lectiu el curs que ve. Així ho ha acordat la Junta de Govern de Cort aquest dimecres amb la modificació de l'ordenança que regula el preu públic de les escoles d'infants municipals. Així, la franja horària de les 8.30 a les 15 h estarà bonificada al 100% per als infants d'entre 0 i 3 anys, segons han informat aquest matí el batle de Palma, Jose Hila; el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March.

"En moments difícils, les institucions hem de treballar de manera conjunta pe la ciutadania, i això és el que hem fet", ha declarat Hila, qui manté que l'aposta de Cort "és impulsar l'educació, ajudar les famílies i oferir el millor servei". Per la seva banda, el conseller Martí March ha destacat que "la gratuïtat educativa en el nivell de 0-3 anys contribueix a l'equitat, que és fonamental en aquesta etapa, i, per això, el que s'anuncia avui és una notícia molt positiva".

Així, l'Ajuntament rebrà de la Conselleria 1.170.000 euros cada curs per la gratuïtat 2-3, els quals s'afegeixen als que es varen posar en marxa la passada legislatura per a sosteniment d'aules 0-3, que van suposar 1.024.443 euros. A banda d'això, actualment està prevista la inversió de 2.430.000 euros per a la creació de noves places a través de quatre escoletes noves al municipi.

En total, "948 infants es podran beneficiar d'aquesta gratuïtat del servei dins l'horari que va de les 8.30 a les 15 h, la qual cosa inclou el berenar, menjador i descans del infants també", ha indicat el regidor d'Educació, Llorenç Carrió. Paral·lelament, s'està aplicant un conveni de col·laboració entre Cort i la Conselleria d'Educació per aplicar la gratuïtat del servei educatiu de tercer d'Educació Infantil.

Noves tarifes i bonificacions

Ara, el Consistori ha donat el vistiplau a la modificació de l'ordenança per incloure com es regulen els nous preus públics de manera definitiva per adaptar-los al conveni. D'aquesta manera, s'han establert noves tarifes i bonificacions:

  • L'horari lectiu és el tram que comprèn de les 8.30 hores a les 15 hores. S'hi inclouen el berenar i el dinar.
  • Aquest horari es bonifica al 100%, és a dir, tindrà cost zero per a les famílies.
  • La mesura s'aplicarà a les 12 escoles d'infants públiques de Palma: les 11 de gestió de l'Ajuntament i la de gestió del Govern (Verge de la Salut). Se'n beneficiaran 948 infants.
  • S'estableixen dos nous preus públics: un per a l'escoleta matinera (de 7.30 a 8.30h) de 30 euros mensuals i un altre per al servei d'horabaixa (de 15 a 16.30 hores) de 40 euros mensuals.
  • Aquests trams també tindran bonificacions i reduccions (famílies en situació de vulnerabilitat, 100%; famílies nombroses o monoparentals, 50%, i fills/es víctimes de violència masclista, 25%).
  • Prop d'un 50% dels infants que van a les escoles d'infants de Palma empren l'escola matinera i/o el servei d'horabaixa.
  • Es crea una nova tarifa en concepte de gestió de l'expedient d'admissió que es pagarà un únic cop en el moment de la matrícula d'admissió de l'alumne, que serà de 155 euros. Es podrà aplicar una reducció per a les famílies en situació de vulnerabilitat del 50 per cent.

L'àrea d'Educació destina 10.372.402 euros a les escoles d'infants; 7.877.715 euros provenen de fons propis de l'Ajuntament i 2.494.686 euros, de la subvenció que atorga la Conselleria d'Educació. Fins ara, les quotes de les escoles d'infants es calculaven segons la renda de les famílies, amb quotes que anaven dels 320 euros fins als 78 euros mensuals. En aquests preus, es podien aplicar bonificacions i reduccions que oscil·laven entre els 13 euros i els 52 euros.

stats