Salut i nutrició 22/02/2018

El Mateu Orfila de Menorca acull durant dos dies un curs de càncer colorectal

Diversos especialistes de l'àrea de Salut de l'illa i procedents de Son Espases i Son Llàtzer hi assisteixen per actualitzar els seus coneixements i aprendre les últimes novetats

Ara Balears
1 min
L'hospital de Menorca reuneix avui i demà als professionals oncològics de Balears.

MaóL'hospital Mateu Orfila de Maó és l'escenari del primer curs de càncer colorectal, organitzat per la Unitat d'Oncologia amb la col·laboració de totes les especialitats mèdiques que intervenen en els diagnòstics i els tractaments. El curs està distribuït en dues jornades, avui i demà, i tan sols hi podran participar els professionals del Mateu Orfila i especialistes procedents de l'Hospital Universitari de Son Espases i de Son Llàtzer.

Les jornades començaran avui a les 16 h. El programa inclou diverses presentacions i ponències relacionades amb aspectes com ara les tècniques de cribratge i de diagnòstic, els tractaments quirúrgics i oncològics de quimioteràpia i de radioteràpia, el suport psicoemocional als pacients i les cures i atencions específiques del personal d'infermeria.

L'objectiu de les jornades dirigides a tots els professionals de l'àrea de Salut de Menorca és actualitzar els coneixements sobre el càncer colorectal i transmetre'n tots els detalls des de la detecció fins a la posada en marxa d'un tractament. El gerent de l'IB-Salut a l'illa, Antoni Gómez Arbona, i la doctora del Servei d'Oncologia de l'Hospital Mateu Orfila, Yashmin Afonzo, seran els responsables d'inaugurar el curs.

stats