Salut i nutrició 28/07/2022

Un jove, en estat greu després de caure des d'uns 15 metres d'altura a Cala Morell

El cos del jove ha anat rebotant per les roques fins a situar-se a més de 50 metres

Iván Martín
1 min
Imatge aèria de la urbanització de Cala Morell.

CIUTADELLAUn jove de 20 anys es troba en estat greu després de precipitar-se aquesta passada matinada des d'uns 15 metres d'altura a una zona rocosa de la urbanització de Cala Morell, a Ciutadella.

Els fets han succeït a les 01.35 hores i s'han desplaçat fins al lloc de l'accident diverses dotacions de la Policia Local, els Bombers i una ambulància medicalitzada. La caiguda del jove, que participava com a voluntari en un programa de control d'aus, ha estat inicialment des de 15 metres d'altura, tot i que posteriorment el cos ha anat rebotant fins a situar-se a més de 50 metres. Els Bombers han muntat un dispositiu de rescat on han utilitzat dues cordes de 50 metres cada una i han titllat el servei de "llarg i complicat", ja que han necessitat gairebé cinc hores per rescatar el ferit.

D'altra banda, els Bombers han anunciat que demanaran explicacions a l'organització del control d'aus, perquè malgrat tenir un arnès no estava assegurat ni feia servir el casc en el moment de l'accident. En una primera exploració, l'estat de la víctima era conscient, tot i que presentava diverses contusions, de manera que s'ha activat el protocol d'evacuació a l'hospital Mateu Orfila de Maó, on ha arribat al servei d'Urgències a les 06.45 hores i continua pendent del resultat de les proves mèdiques, segons ha confirmat l'IB-Salut.

stats