Publicitat
Publicitat

SON SERVERA

La Universitat de Washington estudia el Llevant de Mallorca

Una assignatura d'arqueologia inclou pràctiques al talaiot de Mestre Ramon

La Universitat de Washington ja ofereix als seus estudiants l'assignatura Arqueologia del paisatge al Llevant de Mallorca, que inclou un viatge fins a l'illa i tres setmanes de pràctiques al talaiot de Mestre Ramon de Son Servera.

Els arqueòlegs que dirigeixen l'excavació del jaciment serverí, Antoni Puig i Jordi Hernández Gasch, iniciaren fa algun temps converses amb el Departament d'Estudis del Territori de la universitat nord-americana, on treballa l'arqueòleg mallorquí Marc Llobera. Gràcies a aquest contacte, l'estiu que ve un equip de la universitat es desplaçarà fins a Mallorca per treballar al jaciment.

Tot i que durant l'estiu passat ja s'especulava amb la possibilitat que un grup d'experts es desplaçassin fins a Son Servera per estudiar el talaiot, finalment la Universitat de Washington ha optat per desenvolupar-hi una part de l'assignatura. A més de l'important equip humà, a Son Servera arriban aparells tecnològics que suposaran "recursos inèdits per a una excavació d'aquest tipus a les Balears, ja que la maquinària de la qual podrem disposar farà augmentar el nombre i el valor de les dades que extraurem excavant", afirmà Antoni Puig.

Funció ritual

El talaiot Mestre Ramon està situat damunt un turó, des d'on es pot controlar una plana fèrtil per on passa un torrent, que podria haver servit per captar aigua. Tot i que aquestes característiques fan pensar en un entorn habitable, els arqueòlegs apunten que el talaiot podria haver complit una funció ritual vinculada a la senyalització del territori. Aquestes hipòtesis han cridat l'atenció dels experts de la universitat nord-americana i per això s'ha obert aquesta nova forma de col·laboració. Des de l'Ajuntament preveuen assumir l'allotjament dels alumnes i dels professors durant la seva estada. A més, algunes empreses hoteleres ja s'han oferit per fer-se càrrec dels àpats que necessitaran els arqueòlegs durant les tres setmanes d'estiu que durarà la seva feina al talaiot de Mestre Ramon.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF