Publicitat
Publicitat

Mor als 76 anys Ginés Adrià, pare del cuiner Ferran Adrià

Ginés Adrià Muñoz, el pare dels prestigiosos cuiners Ferran i Albert Adrià, va morir aquest dijous a primera hora del matí a casa seva, als 76 anys, com a conseqüència del càncer que li havien diagnosticat l’estiu passat. El tanatori de l’Hospitalet de Llobregat va acollir ahir al migdia el seu funeral. Segons informa Efe, els germans Adrià han pogut acompanyar-lo durant els seus últims dies de vida, ja que havien decidit cancel·lar els viatges que tenien previstos davant la certesa que l’avanç de la malaltia era irreversible.

Nascut el 4 de novembre del 1937 al petit poble de Vilalba dels Arcs, a la comarca de la Terra Alta, Adrià havia treballat com a estucador, i des de principis dels anys 60 vivia al barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet, on van néixer els seus dos fills.

Malgrat la fama dels dos xefs, Ginés Adrià no havia tingut gaire presència mediàtica, però a finals del 2012 va aparèixer al capítol d’ El convidat de TV3 dedicat al seu fill Ferran. Albert Om va mantenir-hi una conversa en un bar del seu barri mentre miraven per televisió un partit del Barça, una de les seves grans passions. Entre altres coses, Adrià va explicar que havia anat “moltes vegades” a El Bulli, el restaurant del seu fill, i que els plats que hi feien li agradaven. També va revelar que abans de dedicar-se professionalment a la gastronomia, Ferran Adrià “ni tan sols entrava” a la cuina de casa.