Publicitat
Publicitat

Scotland Yard rebutja tornar a investigar la mort de Lady Di

La Policia Metropolitana de Londres va decidir reobrir el cas després de rebre informació que relacionava membres de l'exèrcit britànic amb la mort de la princesa de Gal·les

La Policia Metropolitana de Londres ha decidit no investigar de nou la mort de la princesa Diana de Gal·les. Scotland Yard creu que les informacions que relacionaven a membres de l’Exèrcit britànic amb la mort de la princesa no són “proves creïbles”. Així doncs, ha determinat que no hi ha motius per reobrir la investigació sobre la seva mort.

Una carta del comissari assistent, Mark Rowley, publicada per Sky News, exposa els motius pels quals no s’ha decidit reobrir la investigació: “Tot i que s’han presentat indicis de la responsabilitat del Servei Aeri Especial (regiment de les forces especials de l’exèrcit) en la mort de Lady Di, no hi ha proves creïbles o rellevants per defensar una base real”.

“Un cop revisat el procés i les seves conclusions, estic segur que no hi ha cap base ferma sobre la qual s'hagi de reobrir una investigació per homicidi criminal” ha afegit Mark Rowley. “A partir d'aquesta informació, he escrit a la Casa Reial i a Sir Thomas Scott Baker (jutge del Tribunal d’Apel·lacions) per informar-los del resum final”, ha afirmat Rowley a la carta. 

La investigació sobre l’accident en el qual van morir Diana de Gal·les, Dodi al Fayed i el conductor del cotxe va finalitzar l’any 2008. Després d’escoltar més de 250 testimonis, el tribunal va determinar que el conductor, Henri Paul, va conduir de manera temerària intentant escapar-se dels fotògrafs que perseguien la parella. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF