CRISI DELS POPULARS

Miquel Vidal serà el president interí del PP i Bauçà i Sagreras, vicepresidents

José Ramón Bauzá podria dimitir definitivament del càrrec aquest divendres

El secretari general del PP balear, Miquel Vidal, serà el president interí del PP, un càrrec que ocuparà de manera transitòria fins al congrés ordinari que la formació haurà de fer a principis de l'any vinent. La designació de Vidal i la dimissió com a president del partit de l'expresident José Ramón Bauzá, que previsiblement es produirà aquest divendres, acabarà amb el serial que s'ha anat vivint al capdavant d'aquesta formació des de les eleccions del 24 de maig.

Vidal tindrà com a vicepresidents, també interins, els qui havien de ser candidats per ocupar la presidència interina: l'exbatle de Montuïri Jaume Bauçà, que tenia el suport del sector oficialista, i el batle de Campos, Sebastià Sagreras, que tenia l'aval de l'anomenat sector crític. L'acord a què han arribat els dos blocs per evitar un enfrontament i una votació en una junta directiva autonòmica té també l'aval de Génova. Vidal s'ha reunit aquest dijous a Madrid amb membres de la direcció del partit, que han beneït l'operació. Génova, que ja havia pressionat Bauzá perquè fes una passa enrere, es començava a cansar del retard en la solució de la crisi i començava a demanar que es tancàs i que es fes sense fer més renou.

L'operació que converteix Vidal en president transitori no hauria satisfet històrics dirigents del partit, com el president del PP de Palma, José María Rodríguez, que feia costat a Bauçà com a futur president interí i que era partidari que una junta directiva decidís per votació el president si hi havia més d'un candidat, com era el cas. Bauçà també tenia el suport de l'entorn de Bauzá per ser president. 

La proposta de fer Vidal responsable interí del PP balear ha coincidit amb la presa de possessió de Bauzá com a senador autonòmic. L'expresident, igual que l'altre expresident Francesc Antich (PSOE), ha assumit aquest dijous l'acta al Senat. Ara es preveu que aquest divendres dimiteixi com a president del partit i es pugui fer efectiu el traspàs de poders a Vidal, en una reunió de la direcció que es podria dur a terme la setmana vinent.

Vidal no serà un president com els altres. Només podrà ser-ho fins al congrés del PP que tindrà lloc a primers d'any, un congrés al qual no es podrà presentar. La seva principal tasca, a més d'organitzar el congrés, serà la de gestionar el procés d'elecció dels candidats a les eleccions generals que previsiblement es faran al novembre.

 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF