OBSERVATORI
Portada 23/03/2015

No són gotes, és una barrumbada

Salut aposta per l'oferta més barata per les obres de l'Hospital de Manacor i es gasta els doblers derivant a la sanitat privada els pacients desallotjats

M. B.
1 min
/M.B.

ManacorLes obres d'impermeabilització de la coberta de l'Hospital de Manacor es varen licitar a finals de gener i tenien una durada prevista de tres mesos. L'IB-Salut defensa que no es va esperar a començar les obres a l'estiu, època seca, perquè l'administració funciona així i la burocràcia impedeix calcular quan es podran executar les intervencions.

Seguint aquest argument, doncs, s'arriba a la conclusió que el fet que manquin dos mesos per a les eleccions no té res a veure amb el fet que la meitat dels carrers del centre de Manacor estiguin aixecats. O que les històriques goteres del centre hospitalari s'arreglin ara, després d'anys de queixes dels treballadors.

L'empresa INCOC SL és l'encarregada de realitzar els treballs en els 1.000 metres quadrats de coberta del centre hospitalari. Va guanyar el concurs davant de vuit empreses més després de presentar l'oferta més econòmica i, per tant, obtenir els 100 punts, amb una rebaixa de més de 77.000 euros respecte del pressupost previst pel Govern.

L'aposta per l'oferta més barata (l'únic barem del plec de condicions) haurà sortit cara a la Conselleria, que ara haurà de pagar un preu estipulat per persona i dia als hospitals privats on es vagin derivant els pacients. No són només els 24 malalts reubicats diumenge, sinó que s'hi han d'afegir tots aquells que deixaran d'anar al centre sanitari per ser derivats a altres hospitals de gestió privada.

El que va caure damunt el sostre de l'Hospital de Manacor no varen ser gotes, sinó una barrumbada. Com la de doblers públics que arriben cap als centres privats amb la mateixa naturalitat que l'aigua: per una canal construïda a consciència per l'administració pública.

stats