Política 15/06/2015

La policia trasllada a la Fiscalia el seu informe sobre les piulades de Zapata

La unitat de delictes tecnològics de la policia ha recopilat tota la informació de les piulades del ja exregidor de Cultura per veure si poden ser constitutius de delicte

Europa Press
2 min
L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, arribant aquest dilluns al matí a l'Ajuntament. EFE

MadridLa policia ha enviat aquest dilluns a la tarda a la Fiscalia un informe sobre els comentaris del ja exregidor de Cultura a l'Ajuntament de Madrid Guillermo Zapata, després que s'iniciés una investigació per esbrinar si són constitutius de delicte. La Unitat de Delictes Tecnològics (que depèn de la comissaria general de la Policia Nacional) és qui s'encarrega de recopilar tota la informació sobre els comentaris de Zapata. La policia, però, no actuarà d'ofici.

Algunes d'aquestes publicacions eren, per exemple, "'com ficaries a cinc milions de jueus en un 600? Al cendrer'" o "'Han hagut de tancar el cementiri de les nenes de Alcàsser perquè no hi vagi Irena Villa a buscar recanvis'". El regidor ha argumentat que el que va fer va ser recollir comentaris d'altres al seu compte de Twitter sense que ell professi aquests pensaments i ha manifestat les seves disculpes públicament.

En l'últim any són diverses les operacions dutes a terme per les forces de seguretat contra desenes de persones acusades de delictes com el d'enaltiment del terrorisme o menyspreu a les víctimes per comentaris semblants publicades en les xarxes socials.

El ministeri de l'Interior porta mesos impulsant mesures per combatre el que denomina com a delictes d'odi a les xarxes socials. El departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz entén per delictes d'odi "totes aquelles infraccions penals o administratives contra les persones per raons de raça, ètnia, religió, edat discapacitat orientació sexual o qualsevol altre factor com les diferències ideològiques". En el marc d'aquesta estratègia va ordenar investigar els comentaris ofensius i vexatoris contra les víctimes de l'accident aeri de Germanwings pel fet de ser catalans i que va derivar en diverses detencions per part de les forces de seguretat.

stats