Energia
Política 12/10/2022

Yllanes, satisfet perquè s'augmenti el radi de 500 metres per a autoconsum sense peatges

Es tracta d'una mesura “capital” per continuar impulsant un model “descentralitzat, democratitzat i de gestió col·lectiva”, segons el vicepresident del Govern

ARA Balears
1 min
El nou vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes.

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha expressat aquest dimecres la satisfacció per l'aprovació del pla Més Seguretat Energètica per part del Consell de Ministres i, especialment, per l'increment dels 500 metres de radi per autoconsumir energia sense pagar peatges, "capital" per a les Balears.

En un comunicat, Yllanes ha explicat que es tracta d'una mesura “capital” per continuar impulsant un model “descentralitzat, democratitzat i de gestió col·lectiva”. A l'espera de "valorar-la" quan es publiqui en el BOE, el conseller ha assenyalat que és una "passa important" per fer un salt qualitatiu i quantitatiu quant a autoconsum col·lectiu. A més, segons ha reivindicat Yllanes, les Balears ja han fet part de la feina que encarrega el pla, com el pla propi d'autoconsum per a l'administració pública.

El Consell de Ministres, a petició del Ministeri per a la Transició Energètica i el Repte Demogràfic (MITECO), ha aprovat el pla Més Seguretat Energètica (+SE), que incrementarà la protecció de la població davant de la crisi de preus provocada per la guerra a Ucraïna.

També reduirà el consum de gas de l'Estat entre el 5,1% i el 13,5%, millorarà l'autonomia energètica i augmentarà la competitivitat de l'economia, alhora que elevarà les exportacions energètiques, actuant solidàriament amb la resta de la UE.

stats