Política 05/04/2022

Yllanes no descarta que l'enllaç elèctric Mallorca-Menorca sigui una realitat abans del 2026

També ha assegurat que el Govern deixarà un sistema "totalment connectat i integrat per primera vegada"

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu del cap de fibló va deixar Menorca sense electricitat durant més de dos dies.

PalmaEl conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha manifestat aquest dimarts que no descarta que l'enllaç elèctric entre Mallorca i Menorca es consolidi abans del 2026.

Durant el ple del Parlament, el conseller ha assenyalat que, si bé aquesta infraestructura està prevista per a més enllà del 2026, la planificació "és dinàmica" i, si algun projecte 'caigués' de la planificació del Govern, es podria sol·licitar la incorporació de l'enllaç Mallorca-Menorca.

Un sistema elèctric "totalment connectat"

En aquest sentit, ha defensat que l'equip de govern actual deixarà un sistema elèctric "totalment connectat i integrat per primera vegada", amb el tercer cable amb Formentera finalitzat, amb el segon cable amb la Península en execució i amb Menorca integrada a la xarxa elèctrica.

Així ho ha explicat després de ser preguntat per la diputada del PP María Asunción Pons, que li ha demanat pel compliment del pla de descarbonització de les Balears. Entre d'altres, ha criticat que Alcúdia rebutja l'entrada del segon cable per la Victòria pel seu "impacte irreversible".

També ha qüestionat una falta de garanties i calendari per a l'arribada d'aquests recursos i ha lamentat la supressió en el pla del segon enllaç Mallorca-Menorca. "Volen fer creure que si hi ha una altra apagada la solucionaran amb bateries", ha afegit.

stats