Política 24/02/2022

Red Eléctrica instal·larà el segon enllaç elèctric submarí de Menorca "més enllà del 2026"

Així i tot, considera que és possible complir els objectius que s'havien establert per al 2030

ARA Balears
1 min
Una imatge d'arxiu de l'inici dels treballs per a la connexió submarina amb Mallorca.

PalmaLa companyia Red Eléctrica ha indicat aquest dijous que té previst instal·lar el segon enllaç elèctric de Menorca "més enllà del 2026", si bé considera que és possible complir els objectius que s'havien establert per al 2030. Així ho han indicat diferents representants d'aquesta empresa durant una compareixença a la Comissió d'Economia del Parlament balear.

Durant aquesta intervenció, han assegurat que la planificació dissenyada per a 2015-2020 encara continua vigent i han explicat que, per tal d'accelerar la transició energètica de l'arxipèlag, tenen prevista l'habilitació d'una bateria d'emmagatzematge que pugui duplicar la capacitat de l'enllaç que hi ha actualment.

La diputada del PP Asunción Pons ha criticat el retard d'aquesta compareixença, perquè la van sol·licitar fa dos anys. Així mateix, ha lamentat que aquesta instal·lació s'hagi ajornat fins "més enllà del 2026", ja que creu que es tracta d'una infraestructura necessària per garantir l'operativitat i l'eficiència energètica de l'illa.

stats