Política 15/06/2021

Yllanes hi insisteix: el Govern prohibirà el dièsel el 2025

El vicepresident diu que l'Executiu complirà la llei malgrat les matisacions de la ministra per a la Transició Ecològica

2 min
Una retenció a la via de cintura de Palma

PalmaEl vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que l'Executiu prohibirà el dièsel el 2025, malgrat que la ministra per a la Transició Ecològica del govern espanyol, Teresa Ribera, va matisar el compromís de l'executiu de Pedro Sánchez amb aquesta mesura i va assenyalar durant la seva darrera visita a Palma que era "prematur" per parlar-ne.

Yllanes ha respost una pregunta del diputat del PP Sebastià Sagreras, qui ha lamentat el problema que generarà la prohibició "als concessionaris de cotxes". "No sé si viu al mateix món que la resta de ciutadans", ha dit Sagreras, qui ha aconsellat a Yllanes que "acoti el cap, calli i faci el que Madrid diu, que és molt més coherent".

El titular de Transició Energètica s'ha limitat a assegurar que "el Govern donarà compliment a la llei i aplicarà solucions a l'emissió de gasos contaminants: la primera, prohibir el dièsel el 2025". "El que va dir la ministra és que era molt prematur per xerrar d'aquest tema", ha continuat Yllanes, qui ha subratllat que les polítiques de les Balears "estan en sintonia amb les polítiques mediambientals de tot Europa".

Crítiques per la manca de polítiques per al petit comerç

Però Yllanes també ha rebut crítiques per la manca de polítiques de la seva Conselleria per al petit comerç. En aquest cas, ha estat la portaveu d'El Pi, Lina Pons, qui ha retret al vicepresident que les rebaixes s'hagin avançat al 25 de juny, segons han marcat els grans grups comercials i en contra del parer del petit comerç. Malgrat tot, Yllanes ha recordat que hi ha una normativa estatal que no restringeix els períodes de rebaixes. Pons li ha recordat que Podem va ser un dels grups que va votar en contra de regular els períodes de descomptes al Congrés. La portaveu regionalista tampoc no s'ha mostrat conforme amb els bons que repartirà el Govern per comprar en els petits negocis comercials.

"Vostè em parla del Congrés i li he de recordar que les coses continuen així gràcies també al seu partit", ha dit Pons, qui ha definit els bons comercials com "el patató de la porcella". "Els comerços continuen buits i amb les rebaixes molts van a les franquícies estatals. Amb ajudes no es pot aguantar tot", ha comentat. Pons ha reclamat a Yllanes que "cerqui fórmules perquè el petit comerç pugui sobreviure" i li ha recomanat que "estigui a les reunions amb els comerciants més de tres minuts". "Em diuen que saluda i se'n va de seguida", ha afegit, comentari que ha provocat les queixes d'Yllanes perquè l'ha considerat "injust". "No sé qui li ha dit que estic tres minuts a les reunions de comerç, perquè això és mentida", ha sentenciat el vicepresident.

stats