Política 14/07/2022

Yllanes, sobre la llei de memòria democràtica: "És una passa important, però no ha de ser la darrera"

El vicepresident balear ha explicat que aquesta llei estatal "ve a posar un poc de sentit comú"

ARA Balears
1 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes

PalmaDesprés d'un llarg camí, aquest dijous s'ha aprovat la nova llei de memòria democràtica espanyola al Congrés. Tot i que encara haurà de passar pel Senat, és una gran passa endavant respecte de la llei de memòria del 2007. Precisament, el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat que és "una passa important per aprofundir en la nostra democràcia i dur la justícia i la reparació a les víctimes del franquisme".

Yllanes ha remarcat que creu que s'ha de "presumir" del que aconsegueix aquesta llei, que "està plena de bones notícies". Tot i això, el vicepresident creu que s'ha de tenir en compte que és "una passa endavant, però no ha de ser la darrera", ja que l'Estat ha de continuar avançant en una direcció en la qual altres han avançat.

En aquest sentit, Yllanes ha posat d'exemple les Balears i ha assegurat que el nivell de respecte que hi ha pel dret de les víctimes del franquisme a les Illes "no es té en altres llocs de l'Estat". Així mateix ha explicat que aquesta llei estatal "ve a posar un poc de sentit comú".

Tot i això, Yllanes ha lamentat l'actitud de Felipe González i la "vella guàrdia del PSOE", que, segons ell, ressorgeixen de tant en tant per bloquejar l'avanç en el país.

stats